Dom nya lagarna om e-cigaretter och e cigg

Elektroniska cigaretter 2016 – Hur E-cig Englands-reglering är inställd på att ändra hur du använder e cigg.

År 2016 kommer vaping att förändras i Storbritannien. Kommande regleringar och begränsningar innebär att det sätt på vilket du vape kommer nästan säkert att påverkas. Det finns 2 separata vägar som elektroniska cigaretter kan regleras under: Som tobaksvaror enligt EU-direktivet om tobaksvaror och som läkemedel med tillstånd från MHRA. Vi har sammanställt alla fakta du behöver veta om elektronisk cigarettreglering i 2016 och hur det kommer att påverka oss alla.

Det finns en uppdatering till den här artikeln här: TPD Vaping Laws UK – 2017 Regulations

Tobaksprodukterna från 2014 (TPD)

ecig-eu-ban-tweet-2 Det första EU-direktivet om tobaksvaror släpptes tillbaka år 2001. Det främsta målet var att minska tobaksförbrukningen i hela Europa, särskilt för den yngre generationen. Under 2014, efter stängda dörrar, beslutades att lägga till elektroniska cigaretter i detta direktiv för att tillåta reglering av dessa enheter genom att klassificera dem som tobaksrelaterade produkter. Efter flera misslyckade försök att få majoritet att komma överens om den nya revideringen för att inkludera e-cigs, var dessa nya föreskrifter buntade med flera andra förslag som vanlig förpackning, snävare åldersbegränsningar och större hälsovarningar för tobaks cigaretter för att äntligen få tillräckligt med röster för det passerar.

Det nyligen reviderade Tobaksproduktdirektivet föreslår att man reglerar e-cigaretter som en tobaksrelaterad produkt. Dessa nya regler som ska genomföras i EU-länderna kommer att ange hur tobaksrelaterade produkter (inklusive e-cigs) kan säljas, presenteras och tillverkas. Det nya direktivet träder i kraft den 20 maj 2016.

Några av de nya regler som TPD kräver att alla medlemsstater (inklusive Storbritannien) följer är:

Maximal storlek på påfyllningsbehållare av nikotinhaltig vätska är 10 ml.
Säg adjö till “normal” storlek behållare och köpa i större storlekar för att minska kostnaden. Tydligen är det här för att minska risken för oavsiktlig förgiftning, även om du fortfarande kan köpa en 2 liters flaska citronblek från din stormarknad.

Maximal storlek på patroner eller tankar överstiger inte 2 ml.
Det betyder slutet på stora tankar som många nu använder. Det är svårt att se någon motivering för att stödja denna begränsning.

Maximal nikotinstyrka hos e-vätska är 20 mg
Inte mer 24mg styrka – den höga styrkan som många människor börjar med att övergå från tobak. Tydligen igen på grund av förgiftningsbekymmer som har visat sig vara helt falska.

Elektroniska cigaretter måste ge en konsekvent mängd nikotin.
Hur detta tolkas kan göra eller bryta e-cigs. Ingen aktuell enhet kan ge en konsekvent dos som du kan rita för så lite eller så länge eller så hårt som du vill. Inte ens tobaks cigaretter måste uppfylla detta oanvändbara krav.

E-cigs och påfyllningsbehållare måste ha en mekanism för att säkerställa läckagefri återfyllning.

Återigen hur detta tolkas kommer att avgöra hur skadligt det kommer att vara. Inget aktuellt system kan säkerställa läckagefri återfyllning, eftersom detta i stor utsträckning ligger ner till användaren. Även om varför detta borde vara ett problem är okänt, är någon e-cig-användare vant med lite läckande och lär sig hur man hanterar det.

Om en “behörig myndighet” anser att en produkt kan utgöra en hälsorisk kan de vara förbjudna.
Om 3 medlemsstater förbjuder en produkt kan den då utvidgas till alla EU-medlemsstater, det vill säga ett täckt brett EU-förbud.

Utöver begränsningarna på produkterna finns det gott om onödigt byråkrati och krav på tillverkare och distributörer att följa.
Den som tillverkar eller säljer e-cigs måste anmäla och lämna information till sin medlemsstat för varje produkt eller produktvariation som de vill sälja. Detta inkluderar ingredienslistor, detaljerade utsläppsdata, toxikologiska data, information om nikotindoser och absorptionsdata, öppnings- och påfyllningsmekanismer och produktionsprocesser för varje enskild produktvariation som de vill sälja. Varje år ska uppgifter om försäljningsvolymer, produkttyper, konsumentpreferenser och undersökningar lämnas till medlemsstaterna. Detta kommer endast att öka kostnaderna som i slutändan måste vidarebefordras till konsumenten som gör e-cigs mindre attraktiva.

Tillbaka till en Fag-paketförordning

MEPs och användare protesterar utanför EU-parlamentet
MEPs och användare protesterar utanför EU-parlamentsmedlemmarna

Kritikerna av TPD har tagit problem med att vissa av de föreslagna reglerna för e-cigaretter är oförklarliga när man överväger de regler som gäller för vanliga cigaretter. Det kommer också att kväva tillväxten av detta otroligt upprorande och potentiellt livräddande alternativ till skadlig tobaksrök.

Martin Callanan, ledare för den europeiska konservativa och reformistiska gruppen (ECR), sade att lagstiftningen var för prescriptiv.

Tillbaka till en Fag-paketförordning

MEPs och användare protesterar utanför EU-parlamentet
MEPs och användare protesterar utanför EU-parlamentsmedlemmarna

Kritikerna av TPD har tagit problem med att vissa av de föreslagna reglerna för e-cigaretter är oförklarliga när man överväger de regler som gäller för vanliga cigaretter. Det kommer också att kväva tillväxten av detta otroligt upprorande och potentiellt livräddande alternativ till skadlig tobaksrök.

Martin Callanan, ledare för den europeiska konservativa och reformistiska gruppen (ECR), sade att lagstiftningen var för prescriptiv.

E-cigarett är säkert mycket bättre för dig än rökningstobak. Vi har kämpat för förnuftig reglering av e-cigs som erkänner den roll de spelat för att ta många tusentals människor av att röka.
Riksdagen röstade för e-cigs att vara lätt reglerad tills vi vet vilken förordning som kan krävas. Ändå slog parlamentsledamöter och kommissionstjänstemän en hel del byråkrati till förhandlingar i backroom utan att diskutera dem med e-cig-användare eller andra ledamöter. Vi har utarbetat stora delar av denna lag på baksidan av ett fagpaket med beslut om rökfyllda rum som ironiskt sett tillverkas i rökfyllda rum i Bryssel – Martin Callanan, konservativ parlamentsledamot
Ett av huvudmålen för den nya TPD är att hålla E-cigaretter ur händerna på barn eller ungdomar. Studier som undersökningen som utförs av ASH visar emellertid att det i verkligheten bara finns ett minuttal underårsåldern – mindre än 1%. Revisionerna drivs av en rädsla för “potentiellt skadliga nikotinnivåer” i E-cigaretter. Detta är helt enkelt ogrundat och väldigt oaktsamt.

MHRA medicinsk föreskrift Route

MHRA- eller läkemedels- och hälsovårdsproduktförordningen godkänner ansökningar om medicinsk godkännande av elektroniska cigaretter. Med en framgångsrik ansökan kan dessa produkter licensieras och marknadsföras som ett hälsosammare alternativ och effektivt för att hjälpa rökare att sluta. Men varje enskild produktvariation skulle behöva en egen licens och med varje licenskostnad på över 2 miljoner dollar är det helt enkelt omöjligt för andra än stora multinationella tobaksföretag att ens drömma om. Ett ecig-företag som kontaktade MHRA fick veta att de skulle behöva 900 licenser för att fortsätta att sälja det nuvarande produktsortimentet, vilket skulle kosta över 1,800 miljoner dollar (ja det är miljarder). Och utan garanti för att någon ansökan skulle bli framgångsrik är detta en enorm spelning som bara Big Tobaccos cig-a-likes hade råd att göra.

Jeremy-Mean-MHRA-E-Cig-Mr-MeanThe MHRA finansieras till stor del genom att bevilja medicinska licenser till läkemedel. Som ett resultat är de beroende av multinationella läkemedelsföretag, och deras politik är gjuten för att behaga den här industrin. Med “Big Pharma” förlorar man billigt miljontals förlust av försäljning från nikotinbytebehandlingar, du kan enkelt se vilken sida MHRA är bakom. MHRA har också en misstänkt rekord med reglering av vissa droger – du behöver bara Google “MHRA Seroxat” och du kommer att avslöja tillräckligt mycket bevis för att ifrågasätta dessa “medicinska byråers motiv”.

Vilken väg kommer Storbritannien att följa?

Nästan alla återförsäljare och tillverkare kommer att tvingas följa TPD, eftersom kostnaden för MHRA-undersökning kommer att vara för långt till hög. Som det står innebär detta en minskning av produktens tillgänglighet, variation, inovation och val för användaren. Det kommer också att innebära ökade kostnader som i slutändan måste vidarebefordras till konsumenten.
Multinationella företag som har råd med miljontals pund investeringar för medicinsk lisecening kommer att kunna marknadsföra sina produkter mer aggressivt med minskad konkurrens. På det sättet levererar MHRA effektivt tillbaka marknaden till Big Tobacco, de företag som tillbringade mycket av de senaste 50 åren försökte få folk tillkopplade tobaks cigaretter.

Hur TPD kommer att förändra hur du röker e cigg

Så från och med 2016 kommer de e-cigarettprodukter du använder kommer troligtvis att regleras under TPD. Så hur påverkar detta hur du vapen?

innokin-iClear-30
Produkter som iClear 30b kommer att förbjudas under TPD

Enligt TPD-reglerna kan alla påfyllningsbara produkter vara förbjudna, eftersom de inte har “en mekanism som säkerställer påfyllning utan läckage”.
Utbytbara huvuden kommer sannolikt att förbjudas. Under de nya reglerna kan huvudet på din förstärkare betraktas som “manipulering”.
Påfyll behållare över 10 ml – Banned! De flesta köper 30ml åt gången, men enligt de nya TPD-reglerna köper något över 10ml kommer att bli, du gissade det … .bannad!
Variabel-spänning och variabel-watt-produkter kan vara förbjudna. Enligt TPD: “elektroniska cigaretter leverera nikotindoserna på konsekventa nivåer under normala användningsförhållanden”.
Vad sägs om e-flytande styrkor – bra om du gillar något över 20mg då är du inte lycka till. Alla e-vätskor som är starkare än 20 mg kommer att förbjudas! Maximal styrka kommer antagligen att bli 18 mg eftersom leverantörer inte vill riskera att bryta mot reglerna.
En sannolikt massiv minskning av flavor och e-vätskor. Företagen måste tillhandahålla detaljerade “anmälningar” som innehåller alla kemiska komponenter i vätska och ånga. Ovanpå dessa data för komponenterna vid inandning måste levereras. Som om det inte var tillräckligt, kommer leverantören då att mäta produktens “beroendeframkallande”, men det skulle fortfarande vara oklart. Arbetet med kostnader, minskat utbud och tillgänglighet för produkter. Möjligheten att få ett EU-förbud om 3 medlemsstater bestämmer en produkt “kan utgöra en allvarlig risk för människors hälsa”. Vad kan du göra? writetothemKontakta din MEP på writetothem.com Om ovanstående verkar bara lite orättvist, se till att du står upp och talar ut. Kontakta din lokala ledamot för att uttrycka dina farhågor om den nya regleringsvägen. E-cigaretter går ner. Det enklaste sättet är att besöka www.writetothem.com och skicka över dina bekymmer on-line. Om du inte gör det, vänta sedan 2016 marknaden och sättet du vape om att förändras drastiskt! Det är inte över! Vi är inte begränsade till en blid, valfri marknad för överreglerade, överprövade och överprissatta produkter ännu. Det finns fortfarande hopp, ett e-cigarettföretag ser ut att utmana de nya reglerna. De har vunnit rätten att utmana EU: s TPD-regelverk och har haft några stora framgångar i de tidiga skeden av fallet. En slutlig konsumentprodukt Högsta medicinska experter är överens om att e-cigs borde vara konsumentprodukter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *