Att resa med e cigg och vaping

Har du någonsin undrat över de regler och regler som gäller att flyga utomlands med din e-cigarett? Om du inte har det, så är det säkert dags att du borstar upp på din lagstiftning så att du inte blir uttråkad vapen någonstans du borde inte. Sätta det på så sätt, du vill inte ta ett plan till någonstans i Sydostasien, ta en snabb träff på din pålitliga e-cig bara för att hamna i trubbel med lagen. Straffet för vapning ut ur vändning i vissa länder varierar från ett slag på handlederna, helt upp till fängelse i vissa fall.

Kan jag bära min e cigg som bagage?

De flesta brittiska flygbolagen låter dig resa med din e-cig men vissa har problem med litiumjonbatterierna. Om du reser med båda är det bäst att hålla batteriet i ditt huvud bagage istället för ditt handbagage. EasyJet, Ryanair och British Airways kommer alla att tillåta dig att resa med små behållare med e-vätska så länge det är under 100ml. Du kan bära detta i ditt handbagage så länge du tömmer det i en klar plastbehållare innan du kontrollerar den. Om du bär kraftfulla batterier, ge dem ett samtal i förväg för att dubbelkontrollera. Våra vänner på Daily Mail rapporterade nyligen ett bagagebrand som startades av ett e-cig-batteri, så kontrollera alltid att det är säkert.

Vapes på ett plan!

Vaping på det faktiska flygplanet är ganska mycket ett no-go-område över hela linjen. Det enda företaget som gör att du kan vape ombord på ett flyg är Ryanair. Men bli inte för upphetsad – Ryanair tillåter dig inte att vape med din egen e-cigarett, du kan bara använda de rökfria cigaretterna som de säljer ombord. Bedömning av recensioner och kommentarer som jag har läst om kvaliteten på dessa produkter, verkar de vara ganska substandard. Om du flyger med Qatar Airways är det troligen bäst att inte ta några risker alls. Människor har arresterats för att vapa på sina flygbolag!

e-cigarett på flygplan

Om du planerar att gå vigilante och smyga i lite vaping medan du är ombord på ditt flyg, var försiktig med att vissa vaping-enheter kommer att utlösa brandlarmet i toaletterna. Vi rekommenderar inte att du gör det, eftersom du kan få böter eller landa dig själv i varmt vatten med ditt flygbolag.

Förvånansvärt är att orsakerna som flygbolag har citerat för att förbjuda användningen av e-cigaretter på flygplan är inget att göra med andrahandsrök, men för att de är rädda kommer det att förvirra andra passagerare och utlösa tobaksrökare att lysa också. Det verkar faktiskt att den brittiska flygbranschen inte köper in i den uppfattningen att begagnad rök från vaping är skadlig – Ganska uppfriskande när man betraktar några av vilseledande berättelser där ute om effekterna av andrahandsvapning.

Vaping i flygplatsen

Lyckligtvis är det inte allt dum och dumhet på flygplatser, vissa flygplatser gör att du kan använda din e-cigarett i utvalda områden. Heathrow har även en vaping lounge där du kan gå och vape i fred utan rädsla för förföljelse. Här är det officiella ordet från Heathrow om användning av e-cigaretter på deras flygplats:

Passagerare får använda elektroniska cigaretter inom våra lokaler, men dessa bör inte användas utanför grindområdet. Om du har för avsikt att bära cigaretter i ditt handbagage, vänligen kolla med ditt flygbolag för att se till att de är tillåtna ombord på flygplanet.
heathrow ecigarettes

Detta gäller dock inte alla flygplatser. Gatwick, Manchester Airport och Birmingham International tillåter inte användning av e-cigaretter någonstans inom terminalbyggnaden. Utländska flygplatser har väldigt olika regler, så börja inte vapa direkt när du landar, fråga en anställd vad policyn är, eller kontrollera i förväg.

Komma igenom Security

Det har inträffat tillfälliga fall där människor har blivit stoppade plötsligt i säkerhet på grund av utseendet på deras e-cigarettapparat. De flesta av dessa fall inträffade för flera år sedan, då e-cigaretter var mindre vanliga. En kvinna blev stoppad eftersom säkerhetslaget trodde att hennes enhet var en kula! Tänk på säkerhetsvaktens perspektiv som inte vet mycket om produkterna. Om du har en konstig utseende som kan ge upphov till misstankar, förklarar du bara för säkerhetspersonalen att du har en e-cigarettanordning i ditt bagage och allt borde vara bra. Din bästa satsning är att koppla bort förstärkaren från patronen och trycka den i facket, så om någon frågar dig kan du snabbt förklara i stället för att säkerhetspersonalen måste titta igenom dina väskor och panik om vad som kan vara inuti.

Tips innan du reser

Köp E-liquid innan du reser – du kanske inte kan köpa den när du är utomlands. Också många främmande länder har inte samma testnivå för produkter som vi har i Storbritannien, så var säker och köp bra vätskor från en välrenommerad brittisk leverantör.
Koppla bort alla dina batterier från dina förstoftare / patroner – detta kommer att göra det enklare att gå igenom säkerheten och kommer att stoppa din e-cig att slå på misstag och använda din mycket nödvändiga batterilivslängd!
Förpacka bara vad du behöver – om du går på en kort semester laddar du inte tillbaka med kassetter, laddare och batteripaket. Detta kommer bara att öka misstanknivåer.
Var beredd att hantera olika attityder mot e-cigaretter – vissa länder är inte lika liberala som Förenade kungariket när det gäller vaping, så se till att du vet vad du pratar om och håll dig lugn om du ifrågasätter.
Kontakta ditt flygbolag i förväg och kontrollera deras regler om e-cigs och enheter.

Använda din e-cig i ett främmande land

Om du planerar att resa utomlands med din e-cigarett, se till att du kolla in de specifika reglerna och reglerna i landet du reser till. Ta en titt på den här webbplatsen för en fullständig sammanfattning av varje lands politik mot e-cigaretter.

Europa

I allmänhet är Europa ganska litet med vaping, men det finns ett eller två undantag. Kontrollera alltid ditt semestermål innan du reser.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *